Utajená rybí polévka

K tomuto mému vlastnímu receptu mne inspirovala moje rodina, která, zkráceně řečeno, má ráda ryby, ale nemusí rybí polévku. A tak mne napadlo připravit polévku, která bude rybí, ale upravená tak, aby rybina nebyla tolik cítit.


3.25x
45 min

Ingredience

1 hrstnudle

podle chuti

2 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
sůl
1 kscibule
50 gceler
100 gmrkev
100 gpetržel
100 ganglická slanina
1 kspikantní klobása
1 konzervakrájená rajčata (400g)

podle potřeby

2 kskapří hlava

Postup přípravy

Základem je silný vývar z ryb. Bude se později ředit jinými chutěmi, tak ať tam zůstane alespoň lehký nádech. O Vánocích používáme 2 kapří hlavy, kosti a odřezky asi na 2 litry vody. Přidáme 2 lžíce octa. Při vaření pouze solíme. Na základ si připravíme očištěnou a stejně nakrájenou mrkev, petržel, trochu celeru. Dva stroužky nadrceného česneku, nadrobno nakrájenou cibulku, stejně tak kousek anglické slaniny a nějaké pikantní klobásky. Může se přidat i jiná zelenina, třeba i na nudličky nakrájená kapusta. Zajímavé je dobarvit polévku nadrcenými rajčaty z plechovky. Na slanině osmažíme cibuli, klobásku a česnek. Přidáme zeleninu, krátce orestujeme a zalijeme vývarem z ryby. Pozor, zelenina by nikdy neměla být na bláto rozvařená! Takže odhadneme čas, přidáme drcená rajčata, hrst nudlí a obrané maso z kostí. Dovaříme do změknutí těstovin a je hotovo. Ničím nezahušťujeme, utajená rybí polévka sama o sobě je dost kompaktní.
user-icon

autor Toolak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Utajená rybí polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena