Brambory oškrábeme, nakrájíme na kousky a dáme vařit. Knedlík houskový nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno.
Cibuli na oleji usmažíme dozlatova. Přidáme nakrájený knedlík a prohřejeme. Vařené brambory rozmačkáme a přidáme k cibulce a knedlíkům. Podle chuti přisolíme.
K uhlířině jako přílohu můžeme podávat ovocný kompot nebo zeleninový salát.
taky sm dostal chut a tak sm si to udelal ale kupovanej knedlik nakrajenej na kostky je opravdu horsi, lepsi jsou ty noky, a k cibulce lze pridat slaninu, 4dny sm na tom prezil ale pak uz mi to zacalo lezt krkem
lilien
Konečně
Danielo děkuji - tohle je ta pravá uhlířina, jak já ji znám od mé babičky - děkuji a určitě si ji uvařím.
Daniela
Re: uhlířina
My jsme tomu doma rikali presbidlo, varilo se to pravidelne v sobotu, kdy nebyl cas na vyvarovani. Ja to znam tak, ze se varily brambory ve slupce, jeste horke se oloupaly a lzici se rozklofaly na mensi kousky - sousta, to se delo ve velke kovove zadelavaci mise po babicce, kam pak prisly uvarene noky ( hruba mouka, vejce, voda, na spicku noze prasek do peciva a sul ). Ty uvarene noky se scedily a pak pridaly tez ve velikosti soust k bramboram, vse se osolilo a polilo dozlatova osmazenou cibulkou, pokud mozno na domacim sadle. A to vse se v te velke zadelavaci mise promichalo. Proto se tomu u nas na Kolinsku rikalo "presbidlo". Dalo se to podavat jen s kyselou okurkou anebo, kdyz jste se chteli jo rozsoupnout, tak se k tomu osmazila sekana ( ta jedina byla od reznika - kupovana ). Tak dobrou chut. Pokud vubec neco zbylo, dalo se to primo v te mise ohrat a s kurcickou na bramborach a nokach to ohrivane chutnalo take luxusne, jako i ohrivane skubanky, neboli kucmoch.
Jarouš
Naprosto souhlasím s Ládou. Italská kuchyně patří do Itálie, což neznamená, že bychom nějaké inspirace nemohli čerpat. Ale středomořský styl, zejména olivový olej prostě do české kuchyně nepatří. Prastará moudrost - doma jez co máš, v cizině co ti dají.
Jarouš
Naprosto souhlasím s Ládou. Italská kuchyně patří do Itálie, což neznamená, že bychom nějaké inspirace nemohli čerpat. Ale středomořský styl, zejména olivový olej prostě do české kuchyně nepatří. Prastará moudrost - doma jez co máš, v cizině co ti dají.