Uherské kotlety

Dušené vepřové plátky s kysaným zelím, jablkem a smetanou. Nejlepší bude jablko kyselé!


3.0827x
60 min

Postup přípravy

Na rozehřátém tuku lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, přidáme sůl, naklepané a naříznuté kotlety, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka. Během dušení podle potřeby podléváme. Přidáme nakrájené zelí, na nudličky nakrájené oloupané jablko, cukr, okyselíme octem a dusíme doměkka. Nakonec přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, a povaříme. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Uherské kotlety

Zpět na recept