Dušené vepřové plátky s kysaným zelím, jablkem a smetanou. Nejlepší bude jablko kyselé!
Hodnocení
3.0
/ 5 (827x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
- -
cukr
- -
olej
- -
sůl
- -
ocet
1 ks
cibule
100 ml
smetana
1 ks
jablko
- -
hladká mouka
- -
mletý pepř
400 g
zelí kysané
- -
paprika mletá
4 ks
vepřová kotleta
Postup přípravy
Na rozehřátém tuku lehce osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme papriku, přidáme sůl, naklepané a naříznuté kotlety, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka. Během dušení podle potřeby podléváme. Přidáme nakrájené zelí, na nudličky nakrájené oloupané jablko, cukr, okyselíme octem a dusíme doměkka. Nakonec přilijeme smetanu, ve které jsme rozkvedlali mouku, a povaříme. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.