Tzatziky

Vyzkoušejte chuťově výborný recept na řecké tzatziky. Pokrm ideální pro letní období.


3.01093x
15 min
1×

Postup přípravy

Připravíme si veškeré suroviny. Okurku oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Stroužky česneku oloupeme a rozetřeme společně s trochou soli, můžeme jej i prolisovat. Kopr opláchneme pod tekoucí vodou, necháme okapat a nasekáme najemno. Ale pokud kopr nemáme v oblibě, můžeme ho i vynechat.

Do mísy dáme nastrouhanou okurku, z níž jsme vymačkali šťávu, rozetřený česnek, doplníme hustým řeckým jogurtem a společně dobře promícháme. Podle potřeby tzatziky dosolíme a dochutíme pepřem a bílým vinným octem. Nakonec zlehka zakápneme kvalitním olivovým olejem.

Připravený salát tzatziky necháme před podáváním hodinu odležet, aby se chutě dobře prolnuly.

Vychlazené tzatziky servírujeme jako přílohu, předkrm a s pečivem i jako hlavní chod.

Správný název receptu: Tzatziki

Foto: Vojtěch Leman
user-icon

autor admin_iva


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tzatziky

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Řecká