Tymiánová polévka se slaninou

Tymiánová polévka voní kořením a slaninou a podávaná s chlebem vás důkladně nasytí.


2.993x
45 min

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky. Cibuli a slaninu osmažíme na másle.Když cibule zesklovatí a slanina je opečená, tak je posypeme tymiánem a promícháme. Tymiánu dáme tak půl lžičky, můžeme ale i více, podle chuti.

Brambory oloupeme, rozkrájíme na malé kostky a dáme vařit asi do 2,5 litru osolené vody. V malém množství teplé vody rozpustíme kostku masoxu, nalijeme do vody s bramborami, přidáme nové koření a společně vaříme do změknutí brambor. Pak do vývaru přidáme osmaženou cibuli se slaninou a tymiánem a krátce povaříme.

Ve čtvrt litru vody rozkvedláme hladkou mouku, přilijeme zakysanou smetanu, promícháme a přilijeme do hrnce s uvařenými bramborami, cibulí a slaninou. Na mírném ohni a za stálého míchání vaříme, dokud polévka nezhoustne. Nakonec do tymiánové polévky rozklepneme vajíčka, chvíli ještě povaříme, než se vajíčka v polévce srazí.

Tymiánovou polévku se slaninou dochutíme vegetou, pepřem, popřípadě i maggi kořením.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tymiánová polévka se slaninou

Zpět na recept