Tymiánová polévka se slaninou

Tymiánová polévka voní kořením a slaninou a podávaná s chlebem vás důkladně nasytí.


2.993x
45 min

Ingredience

sůl
2 ksvejce
100 gmáslo
5 ksbrambory
250 mlmléko
1 kostkamasox
5 kuličeknové koření
2-3 lžícehladká mouka
1 kelímekzakysaná smetana
30 dkganglická slanina
1 kscibule (velká)

podle chuti

tymián
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a drobně nakrájíme. Slaninu rozkrájíme na malé kostičky. Cibuli a slaninu osmažíme na másle.Když cibule zesklovatí a slanina je opečená, tak je posypeme tymiánem a promícháme. Tymiánu dáme tak půl lžičky, můžeme ale i více, podle chuti.

Brambory oloupeme, rozkrájíme na malé kostky a dáme vařit asi do 2,5 litru osolené vody. V malém množství teplé vody rozpustíme kostku masoxu, nalijeme do vody s bramborami, přidáme nové koření a společně vaříme do změknutí brambor. Pak do vývaru přidáme osmaženou cibuli se slaninou a tymiánem a krátce povaříme.

Ve čtvrt litru vody rozkvedláme hladkou mouku, přilijeme zakysanou smetanu, promícháme a přilijeme do hrnce s uvařenými bramborami, cibulí a slaninou. Na mírném ohni a za stálého míchání vaříme, dokud polévka nezhoustne. Nakonec do tymiánové polévky rozklepneme vajíčka, chvíli ještě povaříme, než se vajíčka v polévce srazí.

Tymiánovou polévku se slaninou dochutíme vegetou, pepřem, popřípadě i maggi kořením.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tymiánová polévka se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena