Tykvičky plněné

Tykvičky plněné směsí mletého masa a dušené v rajčatové omáčce.


2.91071x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
sůl
vývar
1 ksvejce
petrželka
1 kscibule
1 lžičkarajčatový protlak
500 ghovězí maso
mletý černý pepř
4-8 kstykev
100 guzený bok

Postup přípravy

Mladé tykvičky na jednom konci seřízneme, větší příčně rozpůlíme a vydlabeme.

Maso s bůčkem umeleme, cibuli nasekáme nadrobno. Na oleji zpěníme cibuli, osmahneme maso, necháme vychladnout. Přidáme nasekaný česnek, petrželku, vejce, osolíme, opepříme a promícháme.

Směsí naplníme tykvičky. Plněné tykvičky naskládáme do kastrolu, zalijeme vývarem a rozmíchaným protlakem, přidáme případně nasekaný střed tykviček, a zvolna dusíme asi 1 hodinu. Podle potřeby podléváme.

Plněné tykvičky podáváme s přílohou podle chuti. Nejlepší jsou ale brambory. Lžíce kysané smetany na každou tykvičku rozhodně nic pokazí.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tykvičky plněné

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Dalmácká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.