Tvarohový závin s jablky a mákem

Zajímavá obměna klasického jablečného závinu.


3.3161x
45 min

Postup přípravy

Ve velké míse smícháme mouku, rostlinný tuk, vejce, tvaroh, mléko, ocet a špetku soli a trochu cukru. Z těchto přísad vypracujeme vláčné těsto, jež rozdělíme na dvě části a přikryté necháme v chladničce asi hodinu odležet.

Mezitím si připravíme makovou náplň. V kastrůlku smícháme mletý mák, moučkový cukr, nastrouhanou citronovou kůru, skořici a mléko. Vše přivedeme k varu. Přidáme máslo a necháme vychladit.

Jablka očistíme a nastrouháme.

Těsto vyválíme na obdélník, potřeme vychladlou makovou náplní, posypeme strouhanými jablky a poprášíme cukrem. Kraje těsta zahneme na náplň a svineme. Záviny přeneseme na vymazaný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci do středně vyhřáté trouby.

Hotové záviny sypeme cukrem a zdobíme snítky máty.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohový závin s jablky a mákem

Zpět na recept