Tvarohový věnec

Moučník plný tvarohu s chutí i vůní jahod.


4.610x
60 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
1 balíčekprášek do pečiva
1 kscukr krupice
2 kshladká mouka
1 balíčekjahodový pudinkový prášek
3-5 kapekjahodová tresť
2 kstučný tvaroh (250g)

podle potřeby

50 mlmléko
tuk na vymazání
hladká mouka na vysypání

na ozdobu

cukr moučka

Postup přípravy

Vejce vymícháme s tvarohem, cukrem a jahodovou trestí do hladkého krému. Pak za stálého míchání postupně přisypáváme mouku smíchanou s pudinkovým práškem i práškem do pečiva. Vymícháme polotuhé těsto, které podle potřeby zředíme vlažným mlékem. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a vložíme do mírně předehřáté trouby. Pečeme asi 35 - 45 minut na 175 °C. Špejlí vyzkoušíme, zda se těsto nelepí. Tvarohový věnec necháme ve formě vychladnout a před podáváním ho poprášíme moučkovým cukrem. Odměrkou nám bude vanička od tvarohu - 1ks.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohový věnec

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena