Tvarohový švédský koláč

Poněkud zvláštní příprava moučníku snad nikoho neodradí od jeho vyzkoušení.


3.1102x
45 min
1×

Ingredience

špetkasůl
1 balíčekprášek do pečiva
1 hrnekcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
3 hrnkypolohrubá mouka

náplň

3 ksvejce
500 mlmléko
rozinky
3 kostkytvaroh
1 hrnekcukr krupice
citronová kůra
muškátový oříšek
1 balíčekvanilkový pudink

podle potřeby

tuk
tuk na vymazání

Postup přípravy

Z mouky, cukru, vanilkového cukru, prášku do pečiva a špetky soli zhotovíme sypkou směs.

Troubu předehřejeme na 170°C a hlubší plech vymažeme tukem.

Do velké mísy dáme tvarohy - ne tvarohy z vaničky!, mléko, vejce, cukr, vanilkový pudink, citronovou kůru, špetku muškátového oříšku a nejlépe elektrickým šlehačem vytvoříme hladkou hmotu, do které nakonec vmícháme rozinky.

Na připravený plech nasypeme 2 hrnky sypké směsi, na kterou nalijeme tvarohovou hmotu a tu zasypeme zbytkem sypké směsi. Koláč zacákáme rozehřátým tukem.

V předehřáté troubě upečeme tvarohový švédský koláč dorůžova.

Po upečení jej necháme alespoň 6 hodin ztuhnout. Ideální je tvarohový švédský koláč večer upéct a ráno jej podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohový švédský koláč

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Švédská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena