Tvarohový švédský koláč

Poněkud zvláštní příprava moučníku snad nikoho neodradí od jeho vyzkoušení.


3.1102x
45 min
1×

Postup přípravy

Z mouky, cukru, vanilkového cukru, prášku do pečiva a špetky soli zhotovíme sypkou směs.

Troubu předehřejeme na 170°C a hlubší plech vymažeme tukem.

Do velké mísy dáme tvarohy - ne tvarohy z vaničky!, mléko, vejce, cukr, vanilkový pudink, citronovou kůru, špetku muškátového oříšku a nejlépe elektrickým šlehačem vytvoříme hladkou hmotu, do které nakonec vmícháme rozinky.

Na připravený plech nasypeme 2 hrnky sypké směsi, na kterou nalijeme tvarohovou hmotu a tu zasypeme zbytkem sypké směsi. Koláč zacákáme rozehřátým tukem.

V předehřáté troubě upečeme tvarohový švédský koláč dorůžova.

Po upečení jej necháme alespoň 6 hodin ztuhnout. Ideální je tvarohový švédský koláč večer upéct a ráno jej podávat.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohový švédský koláč

Zpět na recept