Tvarohový štrůdl

K nedělní odpolední kávě neodmyslitelně patří něco sladkého na zub. Zkusme třeba tuto tvarohovou mlsku.


3.618x
75 min

Ingredience

těsto

2 lžícecukr
2-3 lžíceolej
1 špetkasůl
1 ksvejce
350 gpolohrubá mouka
500 mlvlažná voda
1 lžičkajablečný nebo vinný ocet

na potření

1 ksvejce

náplň

30 gmáslo
1 lžícerum
2 ksžloutek
5 lžicrozinky
2 ksbílek
100 gmed
1 balíčekvanilkový cukr
1 lžícestrouhaná citronová kůra
2 kelímkypolotučný tvaroh

Postup přípravy

Ingredience na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladkou hmotu. Tu zvrchu zlehka potřeme olejem a dáme odpočinout. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Máslo necháme změknout, vmícháme do tvarohu a postupně přidáváme ostatní ingredience. Těsto si rozdělíme na dvě části a každou zvlášť vyválíme na plát o síle asi 3 mm. Těsto potíráme tvarohovou náplní, zavineme a opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem. Závin s tvarohem pečeme při 175 °C asi 60 minut.
user-icon

autor Sarkak

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tvarohový štrůdl

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena