Tvarohový štrůdl

K nedělní odpolední kávě neodmyslitelně patří něco sladkého na zub. Zkusme třeba tuto tvarohovou mlsku.


3.618x
75 min

Postup přípravy

Ingredience na těsto smícháme dohromady a vypracujeme hladkou hmotu. Tu zvrchu zlehka potřeme olejem a dáme odpočinout.

Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Máslo necháme změknout, vmícháme do tvarohu a postupně přidáváme ostatní ingredience.

Těsto si rozdělíme na dvě části a každou zvlášť vyválíme na plát o síle asi 3 mm. Těsto potíráme tvarohovou náplní, zavineme a opatrně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Povrch těsta potřeme rozšlehaným vejcem.

Závin s tvarohem pečeme při 175 °C asi 60 minut.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohový štrůdl

Zpět na recept