Tvarohový sen

Recept na jeden slovenský zákusek.


3.0203x
160 min

Postup přípravy

Plech vymažeme a vysypeme moukou. Máslo necháme změknout. Vpracujeme do něj vejce, cukry, mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem a vypracujeme hladké pevné těsto. Těsto zabalíme do fólie a necháme v lednici odležet.

Zatím si připravíme krémy. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Tvaroh utřeme se cukrem a přidáme žloutky, vanilku, mléko a zlaté klasy. Vše šlehačem důkladně propracujeme. Z bílků ušleháme sníh a zlehka a po částech jej vmícháme do tvarohové náplně.

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Na připravený plech roztlačíme vychladlé těsto. Na něj rozprostřeme tvarohovou náplň. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme, dokud se neupeče tvarohová náplň - nezhoustne. Po upečení necháme základ vychladnout.

Během pečení si připravíme druhou náplň. V mléce rozmícháme cukr a hrubou mouku. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a uvaříme hustou kaši. Když začne směs houstnout, přimícháme instantní kávu, odstavíme, ale nevaříme. Kávu pouze necháme roztopit. Pak směs necháme vychladit. Studenou kapučínovou náplň vyšleháme a postupně do ní zašleháváme změklé máslo.

Na upečený základ tvarohového snu rozložíme libovolné ovoce. Nejlepší jsou kompotované mandarinky, broskve nebo ananas. Na ovoce nakonec natřeme kapučínový krém a posypeme strouhanou čokoládou.

Tvarohový sen vložíme aspoň na 2 hodiny do lednice ztuhnout. Pak jej nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor emiliabor


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohový sen

Zpět na recept