Tvarohový řez

Rychlý tvarohový řez, který hravě zvládne každý.


4.511x
45 min
1×

Ingredience

tuk na vymazání

těsto

5 ksvejce
250 gmáslo
100 grozinky
1 kscitron
1 ksprášek do pečiva
250 gcukr krupice
1 ksvanilkový cukr
250 gpolohrubá mouka
250 gměkký tvaroh
100 gkandované ovoce

na potření

citronová poleva
rybízová marmeláda

na ozdobu

čokoládová rýže

podle potřeby

polohrubá mouka na vysypání

Postup přípravy

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Citron důkladně omyjeme a osušíme. Plech vymažeme tukem a vysypeme moukou. Ostrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Z bílků a špetky soli ušleháme tuhý sníh. Do mísy dáme žloutky, přidáme cukr, vanilkový cukr a třeme do husté pěny. Citronovou šťávu a kůru přidáme do těsta spolu s tukem a tvarohem. Znovu šleháme dohladka. V mouce rozmícháme prášek do pečiva, kandované ovoce a rozinky a střídavě se sněhem přidáváme do těsta. Řádně promícháme, aby těsto bylo hladké. Těsto nalijeme na připravený plech a pečeme v předehřáté troubě. Hotový a vychladlý tvarohový řez vyklopíme na tác. Potřeme jej rybízovou marmeládou a polijeme citronovou polevou. Povrch tvarohového řezu posypeme čokoládovou rýží. Tvarohový řez necháme ztuhnout, poté krájíme na kostky.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tvarohový řez

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena