Tvarohový řez s vůní citronu

Tvarohový řez s citronem ozdobený lístky čokolády.


4.7160x
60 min
11×

Postup přípravy

Z bílků a nastrouhané kůry z půlky citronu vyšleháme tuhý sníh. Žloutky utřeme s cukrem a pak do nich postupně zapracujeme mouku smíchanou s kakaem, olej, vymačkanou citronovou šťávu a nakonec sníh. Těsto rozetřeme na menší plech vyložený pečícím papírem.

Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut na 180°C. Necháme mírně vychladnout, překlopíme a stáhneme papír.

V mixéru utřeme změklé máslo s cukrem, tvarohem a citronovou kůrou do hladkého krému. Na vychladlý korpus naneseme stejnoměrnou vrstvu krému, uhladíme a necháme ztuhnout.

Na krém přijde ještě čokoládová ozdoba podle vlastní fantazie. Tvarohový řez s vůní citronu můžeme klasicky přelít čokoládovou polevou, nebo použít čokoládové ozdoby. Lze i kombinovat: Mléčnou čokoládu rozpustíme nad parou, přidáme máslo a mícháme, dokud se nerozpustí. Potom polevu nalijeme do zdobičky a bez špičky uděláme na tvarohovém krému náčrt obrysu knihy. Pracujeme rychle, protože poleva tuhne! Knihu potom vyplníme kupovanými čokoládovými lístečky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohový řez s vůní citronu

Zpět na recept