Tvarohový moučník s čerstvým ovocem

Recept na domácí tvarohový moučník z karamelových sušenek a ovoce.


4.633x
60 min

Ingredience

8 lžiccukr
300 gmáslo
2 kspomeranč
400 gjahody
100 gmandle
4 kskiwi
2 balíčkyvanilkový cukr
200 ghroznové víno
500 gtučný tvaroh
240 gbelgické karamelové sušenky

podle potřeby

čokoládová poleva

Postup přípravy

Pomeranče omyjeme a vymačkáme z nich šťávu. Jeden balíček sušenek (120 g) nalámeme na menší kousky. Ovoce očistíme a nakrájíme na plátky.

Formu na biskupský chlebíček silně vytřeme máslem a poklademe celými karamelovými sušenkami.

Tvaroh promícháme s pomerančovou šťávou, vanilkovým cukrem.
Máslo utřeme s cukrem do pěny. Postupně lehce vmícháme ochucený tvaroh a nalámané sušenky.

Nyní do formy vyložené sušenkami navršíme tvarohový krém a střídáme s nakrájeným ovocem. Vše necháme v lednici ztuhnout

Potom moučník vyklopíme z formy, přelijeme čokoládovou polevou a přizdobíme ovocem.

Jednotlivé porce moučníku krájíme ostrým nožem namočeným v horké vodě. Zdobíme šlehačkou, ovocem nebo i strouhanými oříšky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohový moučník s čerstvým ovocem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká