Tvarohový krém se zeleninovým salátem

Zdravý a lehký pokrm vhodný pro letní období.


4.04x
45 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme veškeré ingredience. Česnek oloupeme a prolisujeme. Hlavičky cibulek nakrájíme nadrobno a cibulkovou nať nakrájíme na jemná kolečka.

Okurky oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Pak okurky a rajčata osolíme, zakryjeme a na půl hodiny odložíme do lednice. Vylouhované okurky a rajčata vložíme do síta, zakryjeme vhodným talířkem a zatížíme například plechovkou fazolí. Šťávu ze zeleniny necháme okapat.

Změklé máslo vyšleháme s lučinou, prolisovaným česnekem, usekanou cibulkovou natí a 2 - 3 lžícemi vylouhované šťávy z okurek a rajčat. Tvarohový krém osolíme, opepříme a naplníme do malých misek, které nejdříve vytřeme olivovým olejem a vyložíme potravinovou folií. Tvarohový krém necháme v chladu ztuhnout.

Okapaná rajčata a okurky podle chuti přisolíme, opepříme a promícháme s olivovým olejem a jemně usekanou cibulkou.

Zeleninu rozdělíme na talířky a k ní vyklopíme misku tvarohového krému. Tvarohový krém se zeleninovým salátem podáváme s pečivem jako předkrm nebo samostatně jako lehkou večeři.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohový krém se zeleninovým salátem

Zpět na recept