Vaření.czReceptyTvarohový dort se želatinou

Tvarohový dort se želatinou

Výborný dort připravovaný za studena. Je třeba mít po ruce mixér.


4.658x
30 min

Postup přípravy

Máslo necháme změknout. Do 1 sklenky mléka nasypeme želatinu (třeba na vaječnou tlačenku) a necháme ji přibližně 4 hodiny nabobtnat. Pro urychlení lze opatrně nádobu se směsí zahřát, např. v mikrovlnné troubě. Druhou polovinu mléka přivedeme k varu. Nabobtnanou želatinu s mlékem nalijeme do mixéru a zalijeme druhou sklenkou vařícího mléka a pustíme mixér. Postupně přidáváme všechny přísady. Tvaroh by neměl být tučný. Kompotové ovoce scedíme a necháme okapat. Šťávu z ovoce ochutíme rumem. Dortovou formu vypláchneme studenou vodou a na dno nalijeme 1/3 hmoty. Tu poklademe vrstvou piškotů, namočených ve směsi kompotové šťávy a rumu. Piškoty můžeme namočit i v samotném rumu nebo jen v kompotové šťávě. Na piškoty dáme ovoce a zalijeme druhou třetinou hmoty. Pak dáme opět vrstvu piškotů, ovoce a zbylého tvarohu. Pro ozdobu můžeme část hmoty rozmixovat se 2 lžícemi kakaa a ozdobit povrch. Také posypat grankem nebo kokosem, podle chuti a fantazie. Plná dávka naplní dortovou formu po okraj. S úspěchem se dá udělat dort z poloviční dávky, ale je pouze jedna vrstva piškotů a ovoce. Vejce lze vynechat, pak následně je třeba použít buď méně cukru, nebo přidat malý kelímek kysané smetany. Tvarohový dort se želatinou dáme ztuhnout do druhého dne do lednice. Vychlazený dezert nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor Dasena


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohový dort se želatinou

Zpět na recept
Druh jídla
Dezerty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena