Tvarohovo-žemlové knedlíčky s ovocem

Snadný recept na přípravu tvarohových kuliček s teplými lesními plody. Pokrm můžeme podávat jako hlavní chod nebo teplý moučník.


4.413x
45 min
1×

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme žemlovo-tvarohové těsto. Bílé pečivo (veku, rohlíky nebo žemle) nakrájíme na malé kostičky a zalijeme mlékem. Mléko necháme asi 10 minut vsáknout. Potom vmícháme tvaroh, vejce a mouku. Ze směsi vypracujeme těsto, které necháme asi 15 minut odpočinout.

Mezitím přivedeme vodu k varu. Mražené lesní plody spolu s cukrem rozehřejeme na pánvi nebo v mikrovlnné troubě.

Z těsta tvoříme mokrýma rukama knedlíčky, které zvolna vaříme ve vroucí vodě 5 - 7 minut.

Hotové tvarohovo-žemlové knedlíčky necháme krátce okapat a podáváme je přelité teplými lesními plody a zakysanou smetanou. Tvarohovo-žemlové knedlíčky s ovocem podle chuti mastíme rozpuštěným máslem a přisladíme cukrem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohovo-žemlové knedlíčky s ovocem

Zpět na recept