Tvarohovo-rybízový koláč

Kyselejší rybíz doplněný sladkým tvarohem. Recept na výborný domácí moučník.


3.39x
90 min
1×

Postup přípravy

Ze 4 lžic vlažného mléka, lžíce mouky a lžíce cukru vymícháme kašičku. Do té nadrolíme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

Mezitím smícháme v míse zbytek ingrediencí na těsto. Tuk si předem rozpustíme. Přimícháme kvásek a zpracujeme vláčné těsto. Necháme alespoň 1 hodinu kynout.

Plech na pečení si vymažeme máslem a vysypeme moukou. Vložíme rozválené těsto a posypeme rybízem. Na rybíz navršíme náplň, kterou jsme vytvořili smícháním tvarohu, cukru, vanilkového cukru a vejce.

Tvarohovo-rybízový koláč vložíme do trouby předehřáté na 160 - 170 °C a pečeme zhruba 45 minut.

Upečený rybízový koláč můžeme na závěr posypat moučkovým cukrem.
user-icon

autor Marsee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohovo-rybízový koláč

Zpět na recept