Tvarohovo-kakaové řezy

Výborný moučník, po kterém se jen zapráší!


4.821x
60 min
4×

Ingredience

těsto

2 lžíceolej
6 ksvejce
3 lžícekakao
1 špetkaprášek do pečiva
6 lžiccukr moučka
6 lžicpolohrubá mouka

náplň

250 gmáslo
3 lžícerum
120 gcukr moučka
1 balíčekvanilkový cukr
500 gměkký tvaroh

poleva

2 lžícerum
2 lžícekakao
50 gcukr moučka
100 gztužený tuk
2 lžícevroucí voda
2 lžícevanilkový pudinkový prášek

podle potřeby

hrubá mouka na vysypání
máslo na vymazání

Postup přípravy

Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny a za stálého míchání přidáme kakao, mouku, prášek do pečiva, olej a nakonec pevný sníh z bílků, který jsme si zvlášť vyšlehali. Těsto upečeme na tukem vymazaném a moukou vysypaném plechu.

Mezitím si připravíme náplň. Změklé máslo utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny, postupně přidáváme tvaroh. Vznikne nám velmi jemný krém.

Přichystáme si také polevu. V horké vodní lázni rozpustíme tuk, přidáme ostatní suroviny a za stálého míchání spojíme v hladkou polevu. Dáváme pozor, aby nevařila. po odstavení vložíme polevu do studené vodní lázně, aby nám trochu vychladla.

Upečené těsto potřeme tvarohovou náplní, tu stěrkou uhladíme. Pokapeme vlažnou polevou a tvarohovo-kakaové řezy uložíme do chladu na několik hodin.

Tvarohovo-kakaové řezy nakrájíme a podáváme ke kávě, capuccinu. Jsou velmi jemné a lahodné.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohovo-kakaové řezy

Zpět na recept