Tvarohovo-jahodový dort

Svěží letní dort bez másla a s tvarohovou náplní.


4.859x
45 min
8×

Ingredience

0.5 kscitron
800 gjahody
500 gtvaroh
1 balíčekvanilkový cukr
1 kelímeksmetana ke šlehání
1 balíčekztužovač šlehačky
1 balíčekdortové želé
400 gbílý smetanový jogurt

těsto

6 ksvejce
0.5 balíčkuprášek do pečiva
250 gcukr krupice
250 gpolohrubá mouka
4 lžícecitronová šťáva

Postup přípravy

Celá vejce rozšleháme s cukrem a citronovou šťávou. Poté přidáme prosátou mouku s práškem do pečiva. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 30 minut na 170 °C. Na náplň si smícháme tvaroh, jogurt, šťávu z citronu, vanilkový cukr a krupicový cukr. Ušleháme šlehačku. Ztužovač připravíme podle návodu a poté ho spolu se šlehačkou zamícháme o tvarohové směsi. Čtvrtinu jahod nakrájíme na kousky a vmícháme do náplně. Upečený korpus rozřízneme na polovinu. Dolní polovinu vložíme do dortové formy a naplníme 2/3 náplně. Přiklopíme druhým dílem korpusu a na něj navršíme zbytek náplně. Želatinu si připravíme podle návodu. Celý povrch dortu poklademe jahodami a polijeme želatinou. Tvarohovo-jahodový dort dáme vychladit nejlépe přes noc. Na závěr můžeme strany dortu dozdobit strouhaným kokosem nebo mandlovými plátky.
user-icon

autor Marsee


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohovo-jahodový dort

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena