Recept na náročnější moučník. Korpus s lahodným tvarohovým krémem a čokoládovou polevou.
100 g | cukr |
30 g | olej |
sůl | |
6 ks | vejce |
120 g | máslo |
30 g | kakao |
500 g | tvaroh |
80 g | polohrubá mouka |
100 g | čokoláda (hořká) |
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky lehce osolíme a vyšleháme z nich tuhý sníh. Vyšší plech vymažeme máslem nebo olejem a nebo vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Žloutky utřeme s cukrem. Mouku smícháme s kakaem a prosejeme ji do žloutků. Pak do těsta zapracujeme olej a sníh. Hotové těsto rozetřeme na vymazaný plech a pečeme jej v troubě asi 15 - 30 minut.
V mixéru utřeme změklé máslo s cukrem a měkkým tvarohem do hladkého krému. Upečený korpus necháme mírně zchladnout a vyklopíme na cukrem poprášený velký tác. Na vychladlý korpus naneseme stejnoměrnou vrstvu náplně.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a rozetřeme ji po celém povrchu tvarohového krému.
Moučník necháme ztuhnout a můžeme podávat. Nejlepší je ale nechat jej den odležet. Podáváme se šlehačkou a zdobíme proužky pomerančové kůry.
autor majliiiinka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies | |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůPokud chcete používat náš obsah, kontaktujte Economia, a. s..