100 g | cukr | |
30 g | olej | |
sůl | ||
6 ks | vejce | |
120 g | máslo | |
30 g | kakao | |
500 g | tvaroh | |
80 g | polohrubá mouka | |
100 g | hořká čokoláda |
Oddělíme žloutky od bílků. Bílky lehce osolíme a vyšleháme z nich tuhý sníh. Vyšší plech vymažeme máslem nebo olejem a nebo vyložíme pečícím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C.
Žloutky utřeme s cukrem. Mouku smícháme s kakaem a prosejeme ji do žloutků. Pak do těsta zapracujeme olej a sníh. Hotové těsto rozetřeme na vymazaný plech a pečeme jej v troubě asi 15 - 30 minut.
V mixéru utřeme změklé máslo s cukrem a měkkým tvarohem do hladkého krému. Upečený korpus necháme mírně zchladnout a vyklopíme na cukrem poprášený velký tác. Na vychladlý korpus naneseme stejnoměrnou vrstvu náplně.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu a rozetřeme ji po celém povrchu tvarohového krému.
Moučník necháme ztuhnout a můžeme podávat. Nejlepší je ale nechat jej den odležet. Podáváme se šlehačkou a zdobíme proužky pomerančové kůry.
Autor:majliiiinka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena