Tvarohové lasagne

Recept na syté tvarohové lasagne podle Italů.


5.07x
90 min
1×

Ingredience

1 špetkasůl
50 gmáslo
500 mlmléko
4 větvičkytymián
500 gtvaroh
100 gparmazán
2 lžíceolivový olej
40 ghladká mouka
mletý bílý pepř
1 sklenkateplá voda
50 govčí sýr
2 špetkymletý muškátový oříšek
250 gčerstvé lasagne

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme bešamel. Do hrnce dáme máslo a necháme ho rozpustit. Vmícháme mouku, orestujeme. Dáme ale pozor, aby se jíška nepřipálila a nezhnědla. Odstavíme, vlijeme mléko a důkladně promícháme. Přidáme špetku soli, muškátového oříšku a dáme zpět vařit. Vaříme na mírném ohni asi 15 minut, občas promícháme. Podle potřeby přidáme mléko, ale bešamel by měl být hustší. Do misky dáme tvaroh, přidáme půl sklenky teplé vody, ochutíme solí a dobře promícháme. Ovčí sýr a parmazán vmícháme do bešamelu. Do vymazaného pekáčku nebo zapékací misky položíme lasagne. Na ně dáme část tvarohu, bešamel a posypeme tymiánem. Okořeníme bílým pepřem a dáme opět vrstvu lasagní. Vše opakujeme. Nakonec dáme vrstvu bešamelu sypanou tymiánem. Tvarohové lasagne pečeme při 160 °C asi 60 minut. Barva by měla být zlatavá a lasagne akorát. Tvarohové lasagne ihned podáváme.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tvarohové lasagne

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena