Tužebníkový sirup

Vyzkoušejte recept na sirup s jemně mandlovou chutí.


0.00x

Ingredience

1 lvoda
2 kscitron
1 kgcukr krupice
10 gkyselina citronová
320 gtužebník květ bez stopek

Postup přípravy

Čerstve natrhané květy tužebníku zbavíme stopek a drobných broučků. Vodu svaříme s cukrem a kyselinou citronovou, necháme vychladnout na cca 40 °C . Nálev důkladně promícháme s květy a na plátky nakrájeným citronem. Necháme v chladu odstát 2 - 3 dny.

Po vylouhování přefiltrujeme přes plátno na ovocné šťávy. Šťávu zahřejeme na 80 °C cca 10 minut.

Horké plníme do vyvařených lahví, hrdlo doplníme malou vrstvou alkoholu až po okraj, uzavřeme a zchladíme ve studené vodě.

Tužebníkový sirup podáváme podle chuti.
user-icon

autor Zipik


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tužebníkový sirup

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.