Ze surovin ušleháme těsto, rozdělíme a do druhého těsta přidáme kakao. Světlé i tmavé těsto pečeme zvlášť na plechu.
Než nám upečené korpusy vystydnou, připravíme si krém. Uvaříme si klasický pudink a po vychladnutí přidáme cukr a máslo. Když je těsto studené, rozdělíme kakaové na délku na 2 díly a světlé na šířku na 4 díly. Každý polijeme jemně šťávou z kompotu.
Vezmeme si formy na srnčí hřbet, vysypeme moučkovým cukrem a vkládáme nejdříve tmavý díl, krém, meruňky, krém, světlý díl, krém, banán, krém a ukončíme světlým dílem.
Tunel vložíme do chladu a potom vyklopíme na tác, potřeme zavařeninou a polijeme rozpuštěnou čokoládou.
Tunel krájíme na plátky a podáváme třeba ke kávě.