Paštikovo-tuňáková pomazánka podávaná na toastech je dobrá třeba na večeři. Tuňákové toasty s paštikou a jarní cibulkou prostě přijdou vhod vždy, když potřebujete něco opravdu rychlého a originálního.
Hodnocení
3.0
/ 5 (6x)
Doba přípravy
25 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Mletý barevný pepř
Ostatní
Hořčice1 lžíce
Tuňák ve vlastní šťávě1 konzerva
Paštika4 lžíce
Olivový olej1 lžička
Jarní cibulka s natí1-2 ks
Pomazánkové máslo bez příchuti2 lžíce
Krémovitá zakysaná smetana1 lžíce
Tuňák v olivovém oleji1 konzerva
Podle potřeby
Toast
Postup přípravy
Oba tuňáky slijeme a necháme okapat.
Cibulku nakrájíme nadrobno. Zelenou nať si odložíme na pozdější zdobení.
Tuňáky dáme do misky, přidáme paštiku, pomazánkové máslo, zakysanou smetanu, hořčici a dochutíme solí, pepřem a bílou cibulkou, kterou jsme krátce osmahli na troše oleje. Můžeme použít i olej z tuňáka.
Pomazánku dobře promícháme.
Toastový chléb opečeme v toastovači (zhruba na stupeň 3).
Na každý toast naneseme hromádku tuňákové pomazánky a posypeme zelenou natí. Tuňákové toasty ihned podáváme jako svačinu nebo studenou večeři.