Tuňák podle Rudolfa

Originál mistra kuchaře.


4.910x
20 min
1×

Postup přípravy

Vlastní pastu připravuji den předem. Střední cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Tuňáka i s nálevem vyklopíme do terinky, přidáme moka lžičku česnekové pasty a cibuli. Podle chuti vmícháme ostatní koření. Olivy slijeme a pokrájíme na čtvrtky.

Tuňákovou pastu necháme v terince do druhého dne uležet, aby se chutě a vůně propojily. Nedáváme ji do lednice, ale jen tak lehce do chladu.

Druhý den v běžně solené vodě s přídavkem 2 polévkových lžic oleje uvaříme těstoviny (mašličky, spirálky, vrtulky), které neproplachujeme studenou vodou!

Tuňákovou pastu vložíme na talíři doprostřed porce horkých těstovin a je hotovo.

Tuňáka podle Rudolfa zdobíme podle fantazie. Třeba čerstvým kouskem zelené nati. Popíjet doporučuji bílé víno a tramín červený. Česnek může být pro někoho antikoncepční, pro žlučníkáře uvážlivě.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tuňák podle Rudolfa

Zpět na recept