Tuňák podle Rudolfa

Originál mistra kuchaře.


4.910x
20 min
1×

Ingredience

2 lžícebylinkový olej

marináda

1 kscibule
1 konzervatuňák ve vlastní šťávě
lžičkaoregano
lžičkamletý zázvor
1 špetkasušené chilli
1 lžičkačesneková pasta
1 balíčekolivy plněné papričkou

příloha

200 gtěstoviny

Postup přípravy

Vlastní pastu připravuji den předem. Střední cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Tuňáka i s nálevem vyklopíme do terinky, přidáme moka lžičku česnekové pasty a cibuli. Podle chuti vmícháme ostatní koření. Olivy slijeme a pokrájíme na čtvrtky. Tuňákovou pastu necháme v terince do druhého dne uležet, aby se chutě a vůně propojily. Nedáváme ji do lednice, ale jen tak lehce do chladu. Druhý den v běžně solené vodě s přídavkem 2 polévkových lžic oleje uvaříme těstoviny (mašličky, spirálky, vrtulky), které neproplachujeme studenou vodou! Tuňákovou pastu vložíme na talíři doprostřed porce horkých těstovin a je hotovo. Tuňáka podle Rudolfa zdobíme podle fantazie. Třeba čerstvým kouskem zelené nati. Popíjet doporučuji bílé víno a tramín červený. Česnek může být pro někoho antikoncepční, pro žlučníkáře uvážlivě.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tuňák podle Rudolfa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena