Třešňovec

Recept na výborný koláč vhodný pro každou příležitost.


5.01x
60 min

Postup přípravy

Máslo utřeme s 50 g cukru moučka a nastrouhanou citronovou kůrou. Do pěny postupně vmícháme 5 žloutků. Ušleháme tuhý sníh z 5 bílků a 50 g cukru moučka. Nakonec přidáme polohrubou mouku a nastrouhané mandle nebo ořechy.

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Na plech s pečicím papírem rozprostřeme těsto a navrch naklademe třešně nebo jiné ovoce, které máme rádi. Pečeme zvolna, až okraje koláče zezlátnou.

Třešňovec ještě teplý porcujeme a podáváme.
user-icon

autor handakrup


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třešňovec

Zpět na recept