Třešňová šťáva

Recept na sladkou šťávu z čerstvých vypeckovaných třešní.


3.04x
30 min

Postup přípravy

Omyté a vypeckované třešně rozmačkáme a protlačíme hustým sítem do hrnce. Budeme potřebovat 500 g čisté třešňové šťávy.

Vytlačenou šťávu smícháme s cukrem (na 500 g třešňové šťávy dávám 400 g cukru) a vše vaříme. Je nezbytné stále sbírat pěnu. Že je šťáva hotová poznáme tak, že několik kapek dáme na studený talíř, správně uvařená třešňová šťáva se nebude rozbíhat. Hotovou třešňovou šťávu necháme vychladnout.

Vychladnutou šťávu naplníme do lahví, které uzavřeme. Uložíme do studené a suché místnosti.

Třešňovou šťávu ředíme vodou podle chuti. Podáváme vychlazenou.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Třešňová šťáva

Zpět na recept
Druh jídla
Nápoje
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.