Chutně připravená treska se zeleným hráškem. Recept na zdravý a lehký hlavní chod, ke kterému na večeři postačí kousek pečiva, na oběd zase bramborová příloha.
Hodnocení
4.6
/ 5 (25x)
Doba přípravy
30 min
Chutnalo
5x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Kmín
Tymián
Citron
Mletý barevný pepř
Podle potřeby
Máslo
Voda na podlití
Ostatní
Treska400 g
Hrášek mražený150 g
Bujón zeleninový1/3 kostky
Dijonská hořčice2 lžičky
Postup přípravy
Tresku pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, přidáme kmín a tymián. Tresku necháme chvíli odležet.
Mezitím si horkou vodou prolijeme mražený hrášek a připravíme si ostatní ingredience.
Máslo rozpálíme v hluboké pánvi, vložíme rybu a osmahneme. Při míchání se nám začne rozdělovat na kousky.
Přidáme hrášek, rozdrobený bujon a zalijeme vodou. Necháme asi 10 minut dusit, poté přidáme pikantní francouzskou hořčici a ještě necháme pár minut probublat. Voda by se nám měla z velké části vypařit a zbýt pouze vypečená šťáva.
Tresku na másle a hrášku ihned podáváme. Je dobrá s vařeným bramborem, kaší, ale i jen tak s celozrnným pečivem.
trochu nechápu, mám tu tresku dát na pánev v celku nebo před tím nakrájet na kousky? :)
Nika
Komentář k receptu Treska na másle a hrášku
super recept, snadný, treska se povedla a moc nám chutnalo
Lucie
Re: Komentář k receptu Treska na másle a hrášku
Opravdu výborný recept...myslela jsem si že neumím ryby připravovat,ale s tímhle receptem asi umím...:)Každopádně i naše malá si pošmákla...Opravdu nejlepší treska jakou jsem kdy jedla:)
Lucie
Komentář k receptu Treska na másle a hrášku
Myslela jsem si že neumím ryby připravovat....ale po tomhle receptu asi jo...:)Každopdádně nejlepší makrela jakou jsem kdy jedla...i naše malá si pošmákla...:)