Tradiční provensálské daube

Hlavní jídlo dne pro labužnky.


3.0921x
0

Ingredience

4 stroužkyčesnek
-sůl
4 ksšalotka
250 gžampiony
-pepř
2 lžíceolivový olej
6 lžichladká mouka
700 ghovězí maso
400 mlsuché červené víno
250 gsyrový bůček
400 grajčata z konzervy
1 ksbouquet garni (bobkový list, tymián, petrželka)
1 kssušená pomerančová kůra
450 mlhovězí vývar
50 gančovičky řezy
2 lžíceokapané kapary
2 lžícečervený vinný ocet
2 lžícenakrájená petrželka

Postup přípravy

Ze všeho najdříve si připravíme suroviny. Libové hovězí maso nakrájíme na kousky. Šalotky nakrájíme na kolečka. Prolisujeme česnek. Syrový bůček a slaninu nakrájíme na kostky. Žampiony pokrájíme na plátky. Nakonec pokrájíme i rajčata z konzervy a petrželku.


Hovězí maso, víno, olej, polovinu česneku a šalotku dáme do mísy, promícháme, přikryjeme a uložíme nejméně na 4 hodiny do chladničky.


Bůček nebo slaninu vaříme 10 minut ve vodě a potom vodu slijeme. Pak smícháme 4 lžíce mouky a asi 2 lžíce vody a vznikne nám hladká pasta.Další 2 lžíce mouky promícháme se solí a pepřem.


Z hovězího masa slijeme a odložíme marinádu. Maso osušíme papírovými utěrkami a obalíme v osolené a opepřené mouce. Do kastrolu pak dáme vrstvu bůčku, vrstvu žampionů, rajčat a hovezího masa. Vrstvy střídáme. Zastrčíme mezi ně bouquet garni a pomerančovou kůru.


Suroviny v kastrolu podlijeme hovězím vývarem a odloženou marinádou. Na okraj naneseme pastu z mouky a kastrol přikryjeme. Pokrm pak dusíme v troubě předehřáté na 160°C 2 a 1/2 hodiny. Ančovičky rozmělníme v hmoždíři s kapary a zbývajícím česnekem.


Do pokrmu vmícháme ančovičky, ocet a petrželku, kastrol znovu přikryjeme a porkm dusíme v troubě ještě 1 až 1 a 1/2 hodiny.



Zdroj: Slovart - www.slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tradiční provensálské daube

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.