Recept starý asi 30 let, jsou výborné druhý den, dělám je na Vánoce, ale i během roku. Tradiční medové řezy se připravují snadno. Nejtěžší je počkat a nesníst je hned po upečení.
Hodnocení
4.1
/ 5 (20x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Těsto
Vejce1 ks
Máslo5 dkg
Mléko4 lžíce
Med2 lžíce
Cukr moučka15 dkg
Hladká mouka 45 dkg
Jedlá soda1 lžička
Krém
Máslo20 dkg
Mléko1/3 l
Cukr moučka20 dkg
Hrubá mouka6 dkg
Na ozdobu
Čokoládová poleva
Postup přípravy
Vejce, cukr, med, mléko, máslo a sodu nejdříve mícháme 10 minut nad parou. Trochu necháme zchladnout a přidáme mouku.
Z těsta vyválíme 4 placky (nejlépe na pečícím papíře) a prudce upečeme.
Krém: Mléko, cukr a mouku uvaříme, do vychladlého krému přidáme máslo. Vyšleháme v hladký krém.
Placky slepíme a tradiční medové řezy polijeme rozpuštěnou čokoládou.
Polevu můžeme připravit tak, že půl ztuženého tuku rozmícháme s celou čokoládou na vaření.