Tradiční křehké vanilkové rohlíčky

Recept na vynikající vanilkové rohlíčky, které jsou ihned po upečení krásně křehké, takže je můžete péct na poslední chvíli.


4.215x
90 min
1×

Postup přípravy

Hladkou mouku smícháme s cukrem a mletými ořechy, přidáme změklé máslo a zpracujeme těsto. Já zpracovávám v robotu do doby, až se vše spojí a těsto drží pěkně při sobě. Těsto necháme odležet v ledničce, nejlépe do druhého dne.

Druhý den z těsta tvarujeme rohlíčky, které pokládáme na plech. Nemusíme používat pečící papír, protože v těstě je dost tuku. Rohlíčky upečeme v předehřáté troubě do mírného zrůžovění.

Po upečení ještě teplé rohlíčky obalíme ve vanilkovém cukru moučka. Ten si vyrobíme tak, že vanilkový lusk vložíme do sklenice s cukrem moučka minimálně přes noc, ale čím déle, tím lépe.

Tradiční vanilkové rohlíčky podáváme na sváteční stůl jako lahodné a krásně křupavé cukroví.

Insprujte se též v našem videu


user-icon

autor patlalka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tradiční křehké vanilkové rohlíčky

Zpět na recept