Slaninu a oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky. Slaninu dáme do hrnce a na mírném ohni osmahneme. Až slanina pustí tuk, vyndáme ji a na tuku ze slaniny necháme cibulku zesklovatět.
Mezitím si očistíme a nakrájíme játra. Játra pak vložíme společně s opečenou slaninou do hrnce k cibuli, necháme játra zatáhnout a zalijeme vývarem. Přidáme kmín, majoránku, prolisovaný česnek a necháme vše vařit cca 30 minut na mírném ohni.
Až budou játra hotová a měkká, pár jich z kastrolu vyndáme, vložíme do jiného hrnce nebo vyšší nádoby, přilijeme trochu vývaru a tyčovým mixérem vše rozmixujeme. Vzniklou játrovou omáčku nalijeme zpátky do kastrolu a pořádně promícháme. Pokud bychom chtěli omáčku ještě hustější, zahustíme ji trochou mouky.
Nakonec tradiční játrovou omáčku přisolíme podle chuti. Játrovou omáčku podáváme s rýží.