Tradiční italský salát

Máme-li hosty, zaručeně sklidíme úspěch, pokud ho servírujeme jako předkrm.


3.814x
25 min

Ingredience

8 ksrajče
1 svazekbazalka
200 gmozzarella
100 gčerné olivy
8 kscherry rajče
50 gsušená rajčata v oleji

zálivka

1 dlolivový olej
citronová šťáva
mletý černý pepř
mořská sůl

na ozdobu

4-6 listůhlávkový salát

Postup přípravy

Listy zeleného salátu upravíme na větší servírovací mísu. Rajčata rozkrojíme na půlky, vykrojíme případné zelené vnitřky a dále nakrájíme na hrubé plátky. Cherry rajčátka nakrájíme na čtvrtky, sušená rajčata na větší kousky, mozzarellu na plátky. Můžeme také použít celé kousky třešinkové mozzarelly. Na salátové listy upravíme rajčata, proložíme mozzarellou a olivami. Tradiční italský salát posypeme natrhanými lístky bazalky a zakápneme marinádou z olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře. Je dobré nechat salát chvíli uležet v chladu. Tradiční italský salát podáváme s libovolným pečivem. Celkový efekt hodně souvisí s kvalitou a čerstvostí ingrediencí.
user-icon

autor alyš

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tradiční italský salát

Zpět na recept
Druh jídla
Předkrmy
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena