Zeleninu a houby očistíme a nakrájíme. Hrášek podusíme na plátku másla.
Cibuli osmahneme na sádle dozlatova, přidáme mletou papriku, vývar a pár minut povaříme.
Slaninu pokrájíme na kostičky, na pánvi opražíme, přidáme pokrájené papriky, rajčata a žampiony, posolíme, podusíme ve vlastní šťávě, přidáme k vývaru a necháme povařit.
Svíčkovou nakrájíme na řezy, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí.
V pánvi rozehřejeme olej a prudce po obou stranách opečeme svíčkové řezy.
Hotové plátky svíčkové přendáme na předehřátou mísu a přelijeme zeleninovou směsí, do níž jsme nakonec přidali dušený hrášek. Ozdobíme jemně nasekanou petrželkou a kousky rajčat a paprik.
Tournedos po budapešťsku podáváme s bramborovými hranolky nebo vařenými brambory.