Tostadas

Mexická kuchyně je synonymem ohně, slunce a barev. tento pokm je pro ni typický!


3.01122x
90 min
2×

Ingredience

- -česnek
- -sůl
1 kscibule
- -kmín
- -sádlo
- -smetana kysaná
- -pepř mletý
- -sýr strouhaný
200 gslanina anglická
2 lžíceprotlak rajčatový
400 gplec vepřová
- -chilli
- -salát listový
350 gfazole černé
8 kstortilly kukuřičné
- -salsa cruda

Postup přípravy

Fazole, nejlépe přes den namočené, uvaříme doměkka. Slaninu pokrájíme nadrobno a orestujeme ji spolu s cibulí dosklovata. Přidáme chilli, protlak a ještě chvíli restujeme. Vše zalijeme asi 200 ml vývaru a ochutíme česnekem a solí. Necháme 10 minut povařit. Hotové fazole scedíme a umeleme na masovém mlýnku. Vzniklou hmotu smícháme se směsí slaniny a protlaku. Měla by vzniknout pasta hustá asi jako bramborová kaše, kterou dle potřeby dochutíme.Vepřové maso nakrájíme na větší kusy a spolu s kmínem ho uvaříme v osolené vodě doměkka. Když vychladne, natrháme ho po vláknech na nudličky. Kousky masa ještě opečeme na sádle dozlatova. Přidáme pepř, chilli a sůl. Připravíme si tortilly a potřeme fazolovou pastou, na ni dáme vepřové maso, vše posypeme salátem, sýrem a dochutíme kysanou smetanou a salsou.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Tostadas

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z mexické kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena