Tortelliny se sýrem a rajčaty

Tortelliny patří do italské kuchyně, ale upravit je můžeme podle kuchyně naší. Vylepšete si je uškvařeným máslem, které jim chuť zaručeně nezkazí.


3.1150x
30 min

Postup přípravy

Tortelliny dáme vařit do vroucí osolené vody. Vaříme do změknutí asi 15 minut. Z jednoho balíčku připravíme oběd pro 2 osoby.

Během vaření těstovin si nastrouháme sýr, nakrájíme na kousky rajčata a cibulovou nať. Máslo uškvaříme dorůžova. (Máslo, které je pouze rozpuštěné, nemá tu úžasnou chuť.)

Uvařené tortelliny scedíme, polijeme máslem, posypeme strouhaným sýrem a rajčaty. Opepříme. Tortelliny se sýrem a rajčaty ozdobíme ještě zelenou natí a můžeme podávat.

Tortelliny se prodávají s různou náplní - masovou, sýrovou, houbovou. Je jedno, které použijete. Bezmasé si mohou uvařit i vegetariáni.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tortelliny se sýrem a rajčaty

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.