Topinky s masovou směsí

Zbyl vám kousek staršího chleba? Využijte ho k přípravě topinek, které můžete vylepšit masovou pikantní směsí.


3.3140x
45 min
2×

Ingredience

1 stroužekčesnek
sůl
4 ksvejce
200 gsýr
olej na smažení

náplň

sůl
2 lžičkysolamyl
2 kscibule
chilli koření
500 gkuřecí maso
mletý černý pepř
0.5 kspaprika (žlutá)
0.5 kspaprika (zelená)
1 sklenicesterilované zeleninové lečo

příloha

4 plátkychléb

na ozdobu

zelená petrželka
sterilovaná okurka

Postup přípravy

Připravíme si masovou směs. Maso a papriky opláchneme, papriky zbavíme jádřinců a obojí nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na půlky a nakrájíme na plátky. Maso zprudka osmažíme na rozpáleném oleji dorůžova, přidáme papriku a cibuli a smažíme společně, dokud cibule nezesklovatí. Zeleninové lečo scedíme, šťávu z leča ale nevyléváme. Do šťávy z leča zamícháme solamyl a naředíme studenou vodou, abychom získaly asi 1/4 litru šťávy. Zeleninu z leča přidáme ke směsi masa, papriky a cibule a prohřejeme. Přilijeme šťávu z leča, rozmíchanou se solamylem a ochutíme pepřem, slí a špetkou chilli koření. Masovou směs mícháme do zhoustnutí. Během přípravy směsi si můžeme pomalu připravit topinky. Starší chleba nakrájíme na slabší plátky. Opečeme je v elektrickém topinkovači nebo je s trochou tuku opékáme po obou stranách na pánvi. Opečené chlebové topinky posolíme a potřeme stroužkem česneku. Na pánev s rozehřátým olejem rozklepneme (kousek od sebe) 4 vajíčka. Vejce opepříme, osolíme a smažíme při nižší teplotě do ztuhnutí bílků a zatuhnutí žloutků. Pokud máme doma lívanečník, smažíme volská oka na vymaštěném lívanečníků, mají hezčí vzhled a tvar. Sýr nahrubo nastrouháme. Na upečené topinky rozdělíme masovou směs, posypeme nastrouhaným sýrem a na každou topinku položíme volské oko. Topinky s masovou směsí můžeme ozdobit zeleninou nebo alespoň kyselou okurkou. Chutnají s chlazeným pivem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Topinky s masovou směsí

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena