Topinky s masovou směsí

Zbyl vám kousek staršího chleba? Využijte ho k přípravě topinek, které můžete vylepšit masovou pikantní směsí.


3.3140x
45 min
2×

Postup přípravy

Připravíme si masovou směs. Maso a papriky opláchneme, papriky zbavíme jádřinců a obojí nakrájíme na nudličky. Cibuli oloupeme, rozkrojíme na půlky a nakrájíme na plátky.

Maso zprudka osmažíme na rozpáleném oleji dorůžova, přidáme papriku a cibuli a smažíme společně, dokud cibule nezesklovatí.

Zeleninové lečo scedíme, šťávu z leča ale nevyléváme. Do šťávy z leča zamícháme solamyl a naředíme studenou vodou, abychom získaly asi 1/4 litru šťávy.

Zeleninu z leča přidáme ke směsi masa, papriky a cibule a prohřejeme. Přilijeme šťávu z leča, rozmíchanou se solamylem a ochutíme pepřem, slí a špetkou chilli koření. Masovou směs mícháme do zhoustnutí.

Během přípravy směsi si můžeme pomalu připravit topinky. Starší chleba nakrájíme na slabší plátky. Opečeme je v elektrickém topinkovači nebo je s trochou tuku opékáme po obou stranách na pánvi. Opečené chlebové topinky posolíme a potřeme stroužkem česneku.

Na pánev s rozehřátým olejem rozklepneme (kousek od sebe) 4 vajíčka. Vejce opepříme, osolíme a smažíme při nižší teplotě do ztuhnutí bílků a zatuhnutí žloutků. Pokud máme doma lívanečník, smažíme volská oka na vymaštěném lívanečníků, mají hezčí vzhled a tvar.

Sýr nahrubo nastrouháme.

Na upečené topinky rozdělíme masovou směs, posypeme nastrouhaným sýrem a na každou topinku položíme volské oko. Topinky s masovou směsí můžeme ozdobit zeleninou nebo alespoň kyselou okurkou. Chutnají s chlazeným pivem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Topinky s masovou směsí

Zpět na recept