Recept na celozrnný chléb z domácí pekárny, který pak jednoduše zapečeme v toastovači.
Hodnocení
3.8
/ 5 (8x)
Ingredience
Těsto
Sůl50 g
Voda450 ml
Hladká mouka 150 g
Sušené droždí1 a 1/2 lžičky
Pšeničné otruby80 g
Celozrnná pšeničná mouka150 g
Celozrnná žitná mouka150 g
Slunečnicová semínka2 lžíce
Žitná chlebová mouka150 g
Na potření
Máslo
Podle potřeby
Šunka
Plátkový eidam 45%
Ostatní
Mletý barevný pepř
Postup přípravy
Všechny ingredience vsypeme a vlijeme do domácí pekárny. Zvolíme program celozrnný chléb, kůrka střední, velikost střední a upečeme.
Vychladlý celozrnný chléb nakrájíme na stejně hrubé plátky, pomažeme máslem a posypeme trochou pepře. Na plátek chleba položíme plátek šunky (vegetariáni vynechají) a plátek sýra, přiklopíme druhým namazaným plátkem.
Toasty z celozrnného chleba už jen dokřupava zapečeme v rozehřátém toastovači. Toasty podáváme ještě teplé, ale dají se jíst i studené.