Tmavý koláč zvaný vodouch

Moučník s netradiční přípravou, který ale moc dobře chutná. Zajímavý recept!


4.413x
45 min

Postup přípravy

Při odměřování používáme skleničku o objemu 200 ml.

Ve vodní lázni rozehřejeme Heru s cukrem, vodou a kakaem. Po rozehřátí odebereme jednu plnou sklenici hmoty, kterou použijeme později na polevu.
Do zbylé směsi vmícháme vejce, polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a připravíme hladké polotekuté těsto.

Těsto nalijeme do tukem vymazaného a moukou vysypaného hlubšího plechu a nebo pekáčku. Povrch uhladíme a pečeme v předehřáté troubě. Upečený ještě horký moučník polijeme připravenou polevou, posypeme strouhaným kokosem a nebo nasekanými ořechy.

Tmavý koláč zvaný vodouch nakrájíme a podáváme k šálku dobré kávy nebo hrnku výborného čaje.
user-icon

autor Moravanda


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tmavý koláč zvaný vodouch

Zpět na recept