Tato tlačenka je výborná zejména k rychlému občerstvení. Vhodná je k i náhlému pohoštění návštěvy. Je chutná a vzhledná.
Hodnocení
3.9
/ 5 (7x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Sůl1 lžíce
Vejce5 ks
Mleté vepřové maso1 kg
Měkký salám1/2 kg
Červená sterilovaná paprika3 ks
Kari nebo vegeta1 lžička
Postup přípravy
Maso umeleme na masovém strojku, ale můžeme i koupit 1 kg mletého vepřového masa. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a protlačíme sítkem na salát. Salám (třeba gothaj) a scezenou papriku nakrájíme na kostičky.
Všechny suroviny promícháme, okořeníme a napěchujeme do sáčku na tlačenku. Tato směs se mi vešla do jednoho velkého sáčku. Jinak napěchujeme sáčky podle velikosti.
Tlačenku z vepřového bůčku vaříme ve vodě 40 minut po každé straně. Po uvaření necháme vychladnout.
Tlačenku z vepřového bůčku před podáváním nakrájíme na plátky.
Čekat opravdovou tlačenku z mletého masa,to nejde.Mě opravdu jen mrzí,že jsem tam dala špatný počet syrových a vařených vajec a nevím zda se to dá v receptu opravit.Jinak jako pohoštění je výborná a kdo má rád spíš takové ty salámová jídla,tak si pochutná.Mám to ověřené,návštěvám chutnalo,ale málokdo to zná a je toho pěkný kus.
karpiskova
Omluva
Do tlačenky přijde 5 syrových vajec a 3 natvrdo nakrájené na kostičky.Jinak by to nedrželo pohromadě.