Timpana

Specialita z Malty. Recept na pečenou směs masa.


5.06x
150 min
1×

Postup přípravy

Cibuli a česnek nakrájíme na plátky a osmažíme na oleji. Přidáme mletou směs z masa a jater, necháme chvíli smažit. Přidáme nakrájená rajčata, protlak a podlijeme. Dusíme do vypaření vody a poté podle chuti dosolíme.

Makarony nebo jiné těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a smícháme s posekanými vejci, které jsme si předem uvařili natvrdo. Dochutíme solí a pepřem.

Vybereme vhodnou nádobu, ve které budeme Timpanu péci (dortová forma, pekáč, apod.). Listové těsto zpracujeme a rozdělíme na 2 nestejně velké díly - jedním vystelte dno a boky nádoby (vymaštěné, vysypané proti připečení) a druhé si nechejte rozválené na zaklopení. Do takto připravené formy dáme polovinu vychladlých makaronů, polovinu masové směsi, zalijeme necelou polovinou rozšlehaných vajec (trochu si necháme na potření) a zasypeme polovinou sýra. Další vrstvy uděláme obdobně - polovina vychladlých makaronů, polovina masové směsi, zalijeme necelou polovinou rozšlehaných vajec a zasypeme polovinou sýra. Pak celé zakryjeme druhou částí těsta a potřeme zbytkem rozšlehaných vajec. Podle tvaru nádoby uděláme do těsta jeden či více otvorů pro únik páry.

Timpanu vložíme do předem vyhřáté trouby na 190 °C a pečeme asi hodinu, až povrch pěkně zhnědne.

Timpana se krájí jako dort a podáváme ji zásadně teplou!
user-icon

autor Radecek


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Timpana

Zpět na recept