Tibi limonáda na základě receptu od @eska_karlin a z jejich tibi krystalů. Děkuji! Jak na fermentovanou limonádu? Nejdřív ale potřebujete sehnat tibi krystaly, které způsobují fermentaci!
65 g | cukr |
1 l | voda |
50 g | tibi krystaly |
15 g | sušené fíky/jiné sušené ovoce |
Je třeba získat tiby houbičky/krystaly. V Praze Vám je zdarma daji v @eska_karlin, jinak hledáme na internetu. Pak už jde vše jako po másle. Potřebujeme uzavíratelnou nádobu ze skla či plastu o objemu min 1,5 litru. Výroba tibi limonády má dvě fáze. V první vyrábíme tibi vodu. Potřebujeme 1 l vody, 50 g sušených fíků nebo jiného sušeného ovoce, 50 g cukru a dávku tibi krystalů. Vše promícháme, nádobu uzavřeme a necháme fermentovat 48 hodin. Pozor na to, aby nádoba nebouchla. Jakmile máme hotovou tibi vodu, tak ji slijeme a přidáme do ní ovoce, zeleninu či byliny podle chuti. Nádobu uzavřeme a dáme do lednice. Za 24 - 48 hodin je limonáda hotová. Přecedíme ji a konzumujeme. Tibi fermentovaná limonáda v lednici vydrží až 5 dní. Z krystalů založíme další várku.
Osvěžte se: Recepty na úžasné domácí limonády
Horké počasí si přímo žádá zvýšený pitný režim a pořádné osvěžení. Připravte si v klidu domova skvělé limonády z čerstvých surovin.
autor 5jideldenne
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena