Pro thajské saláty jsou typické kontrasty barev, struktur, chutí a vůní. Jsou tak potěšením pro oko i lákadlem pro chuťové pohárky.
3 lžíce | lime štáva |
1 lžíce | třtinový cukr |
120 g | čínské nudle |
1 lžíce | drcený koriandr |
30 g | sušené jidášovo ucho |
60 g | sušené kukmáky |
0.5 hrnku | mleté vařené vepřové maso |
120 g | vařené loupané krevety |
5 ks | červené chilli papričky |
3 lžíce | thajská rybí omáčka |
Ucho Jidášovo a kukmáky dáme odděleně do misek a přelijeme vroucí vodou. Necháme je 30 minut bobtnat. Po 20 minutách dáme do třetí misky nudle a přelijeme je vroucí vodou. Necháme je bobtnat 10 minut nebo postupujeme podle návodu na obalu. Ucho Jidášovo scedíme, důkladně propláchneme a nakrájíme na kousky. Kukmáky scedíme a vymačkáme. Třeně odkrojíme a nepoužijeme, klobouky přepůlíme. Do rendlíku dáme pouze tolik vody, aby bylo zakryté dno, a vodu přivedeme k varu. Přidáme vepřové maso, krevety, ucho Jidášovo a kukmáky a za stálého míchání zvolna vaříme 3 minuty. Důkladně scedíme. Nudle scedíme a nastříháme na vhodnou délku. Chilli papričky, rybí omáčku, limetovou šťávu a hnědý cukr dáme do misky a mícháme, až se cukr rozpustí. Přidáme nudle a směs s krevetami a vepřovým masem, promícháme, rozdělíme do misek a podáváme.
Zdroj: Nízkotučné pokrmy , edice 100 nejlepších receptů
Vychutnejte si Vietnam: Úžasná polévka Pho bo krok za krokem
Vietnamská polévka Pho bo je poněkud pracnější. Proto si na její přípravu vynahradíme více času a doporučujeme jí uvařit raději dvojnásobné množství. Díky široké škále použitých ingrediencí je sytá a vydá tak za hlavní chod.
10+1 otázek: Čínská medicína a její principy
Na jakých principech čínská medicína staví a v čem tkví její kouzlo? Vše si objasníme se studentkou tradiční čínské medicíny, Zuzkou Košařovou.
autor Nakladatelství Slovart
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena