Thajská kuřecí křidýlka se zeleninou

Velmi chutně upravená křidélka, která nemusíme připravovat na grilu.


2.9150x
120 min

Postup přípravy

Kuřecí křídla omyjeme, osušíme a okořeníme grilovacím kořením a drceným pepřem. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno.

Z medu, zázvoru, koriandru, drceného pepře, sójové omáčky, kečupu a česneku připravíme marinádu, do které křídla minimálně na hodinu naložíme.

Marinovaná křídla rozložíme na plech a vložíme do předehřáté trouby (220°C). Za občasného polévání marinádou pečeme doměkka a dozlatova.

Na závěr v pánvi rozehřejeme olej a na něm orestujeme zeleninu tak, aby zůstala křupavá. Lehce dochutíme thajskou sladkou chilli omáčkou.

Pečená křidélka aranžujeme na talíř a doplníme restovanou zeleninou. Jako příloha je vhodná rýže nebo asijské nudle.
user-icon

autor Malina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Thajská kuřecí křidýlka se zeleninou

Zpět na recept