Thajská kuřecí křidýlka se zeleninou

Velmi chutně upravená křidélka, která nemusíme připravovat na grilu.


2.9150x
120 min

Ingredience

2 lžíceolej
12 kskuřecí křidélka
1 balíčekmražená zelenina wok thai
1 lžícethajská chilli omáčky

marináda

4 stroužkyčesnek
kečup
zázvor
2 lžícemed
grilovací koření
sójová omáčka
mletý koriandr
1 lžícedrcený pepř tří barev

Postup přípravy

Kuřecí křídla omyjeme, osušíme a okořeníme grilovacím kořením a drceným pepřem. Česnek oloupeme a nastrouháme najemno.

Z medu, zázvoru, koriandru, drceného pepře, sójové omáčky, kečupu a česneku připravíme marinádu, do které křídla minimálně na hodinu naložíme.

Marinovaná křídla rozložíme na plech a vložíme do předehřáté trouby (220°C). Za občasného polévání marinádou pečeme doměkka a dozlatova.

Na závěr v pánvi rozehřejeme olej a na něm orestujeme zeleninu tak, aby zůstala křupavá. Lehce dochutíme thajskou sladkou chilli omáčkou.

Pečená křidélka aranžujeme na talíř a doplníme restovanou zeleninou. Jako příloha je vhodná rýže nebo asijské nudle.
user-icon

autor Malina


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Thajská kuřecí křidýlka se zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.