Thajská chilli omáčka

Recept na ostřejší omáčku na vaření, lze ji použít i jako ochucovadlo.


4.446x
60 min
3×

Ingredience

1 hrnekcukr
2 lžícečesnek
0.5 hrnkuocet
0.5 hrnkuvoda
7-10 kschilli paprička
1 lžícelimetková šťáva
1 lžičkamletá sladká paprika
1 lžícesladká sojová omáčka

podle potřeby

hladká mouka

Postup přípravy

Chilli papričky střední velikosti očistíme, odstraníme stopky a nakrájíme najemno. Česnekové stroužky oloupeme a jemně nasekáme. Do malého hrnce vložíme chilli, cukr, vodu, ocet, česnek, sladkou papriku a sůl. Na středním plameni přivedeme k varu, důkladně promícháváme, aby se rozpustil cukr a sůl, poté plamen zmírníme. Thajskou chilli omáčku vaříme do zhoustnutí - sirupové konzistence. Hrnec odstavíme a přidáme sojovou omáčku a čerstvě vymačkanou limetkovou (citronovou) šťávu. Podle potřeby je možná chilli omáčku zahustit 1 polévkovou lžící mouky. Thajskou chilli omáčku používáme k dochucování a dalšímu vaření.
user-icon

autor chochy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Thajská chilli omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Thajská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena