Vaření.czReceptyTěstoviny se zelím a slaninou

Těstoviny se zelím a slaninou

Recept vhodný na vydatnou a rychlou večeři. Celá příprava trvá jen cca 25 minut.


3.915x
25 min
1×

Ingredience

2 ksvejce
3 lžícemléko
1 kscibule
2 lžíceolivový olej
150 ganglická slanina
500 gbílé zelí
1 lžičkapolévkové koření
350 gtěstoviny (vrtule)
1 lžičkamletý nebo drcený kmín

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Nejprve si dáme vařit těstoviny do osolené vody s trochou olivového oleje. Nakrájíme cibuli, slaninu a zelí. Cibuli dáme zpěnit na hlubší pánev na 1 lžíci olivového oleje (nedáváme ho moc). Po zpěnění cibule totiž přidáme nakrájenou slaninu a necháme ji na cibulce vypéct. Pak osolíme a opepříme. Když je slanina vypečená, přidáme na pánev nakrájené bílé hlávkové zelí. Posypeme drceným kmínem, přiklopíme a necháme dusit, dokud nebude zelí měkké. Občas promícháme. Na závěr do pánve přidáme rozšlehaná vejce s mlékem a polévkovým kořením, mícháme a odstavíme, až se vejce propeče. Celou tuto směs promícháme s uvařenými těstovinami a necháme ještě chvíli prohřát, případně dochutíme. Takto připravené těstoviny se zelím a slaninou můžeme podávat. Jednotlivé porce lze ještě posypat nastrouhaným sýrem.
user-icon

autor Janča L

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Těstoviny se zelím a slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena