Těstoviny se zelím a mletým masem

Výborné a celkem rychlé jídlo s mletým masem, zelím a těstovinami, které zvládne připravit i kuchař začátečník.


0.00x
30 min

Ingredience

směs

1-2 stroužkyčesnek
1 kscibule
0.5 balíčkutěstoviny
3-4 dlbílé víno
1 lžícesojová omáčka
400 gmleté maso
0.33 hlávkyhlávkové zelí
1-2 lžičkymletá sladká paprika

podle chuti

sůl
mletý pepř

na ozdobu

čerstvá petrželka

Postup přípravy

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Vhodné jsou vřetena, ale lze připravit z jakýchkoliv těstovin (kolínka, mašličky). Zeleninu očistíme. 

Na oleji osmažíme nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme mleté maso, já používám míchané hovězí a vepřové, ale lze použít i jednodruhové. Maso chvilku restujeme, poté osolíme, opepříme, přidáme mletou červenou papriku, zázvor, sojovou omáčku a zelí nakrájené na kostičky (cca 1/3 malé hlávky).

Vše podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka (cca 10 - 15 minut). Podle potřeby můžeme ještě podlévat vodou tak, aby zbylo trochu šťávy.  

Do hotové masovo-zelné směsi přidáme uvařené těstoviny a už jen krátce prohřejeme.

Těstoviny se zelím a mletým masem podáváme jako sytý oběd či večeři, můžeme přizdobit zelenou petrželkou.
user-icon

autor Elis.h


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstoviny se zelím a mletým masem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena