Vaření.czReceptyTěstoviny se sýrovou omáčkou a čerstvou bazalkou

Těstoviny se sýrovou omáčkou a čerstvou bazalkou

Rychlá, chutná a nenáročná sýrová omáčka připravená podle osvědčeného receptu.


5.07x
30 min
3×

Ingredience

1 lžícemáslo
1 lžíceolivový olej
50 gparmezán
100 gtavený sýr

podle potřeby

těstoviny
hovězí vývar

podle chuti

čerstvá bazalka

Postup přípravy

Nejprve si připravíme hovězí vývar, popřípadě ve vodě rozpustíme hovězí bujon. Asi 200 ml vývaru přelijeme do malé nádobky pro pozdější použití. Zbytek vývaru hodně osolíme a uvaříme v něm těstoviny. V hrnci rozpustíme máslo, přidáme olivový olej, oba sýry a zalijeme odloženým vývarem. Vaříme, dokud se sýry úplně nerozpustí a voda z vývaru částečně nevyvaří. Scezené těstoviny přidáme do vzniklé omáčky a promícháme. Přidáme nasekanou čerstvou bazalku a necháme to chvíli spojit. Opepříme a osolíme, ale pozor, těstoviny, tavené sýry i parmezán jsou dost slané, tak to nepřežeňme. Těstoviny se sýrovou omáčkou a čerstvou bazalkou ihned podáváme jako chutný hlavní chod.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Těstoviny se sýrovou omáčkou a čerstvou bazalkou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena