Mozarella a lahodné těstoviny s brokolicí zachutnají nejen vegetariánům.
Hodnocení
4.5
/ 5 (12x)
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle chuti
Sůl
Bílý pepř
Ostatní
Máslo4 lžíce
Brokolice450 g
Mozzarella1/2 hrnku
Velká cibule1 ks
Hladká mouka 1 lžíce
Muškátový oříšek1 špetka
Zeleninový vývar150 ml
Smetana ke šlehání150 ml
Lasagnette450 g
Na ozdobu
Plátky jablka
Postup přípravy
Ve velkém hrnci opečeme na 2 lžících másla cibuli (asi 4 minuty).
Přidáme lasagnette (široké nudle se zvlněným okrajem) a brokolice a za stálého míchání je 2 minuty zahříváme. Potom je podlijeme horkým zeleninovým vývarem, přivedeme k varu a mírně vaříme zhruba 12 minut. Ochutíme solí a bílým pepřem.
Mezitím připravíme ze zbývajícího másla a mouky na středním ohni světlou jíšku. Postupněji rozmícháme se smetanou a téměř přivedeme k varu, nesmí však vřít. Přidáme nastrouhaný sýr, sil a trochu čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku.
Ze směsi těstovin a brokolice slijeme přebytečnou tekutinu a směs přelijeme sýrovou omáčkou. Za občasného zamíchání pokrm asi 2 minuty ohříváme a potom jej upravíme do nahřátých talířů, ozdobíme plátky jablek a podáváme.
Zdroj: Špalíček receptů Těstoviny
Nakladatelství SLOVART
V textu je uvedeno: "Přidáme nastrouhaný sýr, sil a trochu...." Co je "sil" ???
stene
Voda
Manželovi recept chutnal a to je co říct, protože brokolice ani smetana nejsou jeho oblíbené ingredience. :) Recept jsem vařila s obyč. těstovinami. Nevěděla jsem si rady, co s tím podlitím těstovin vývarem, vždyť v páře se těstoviny neuvaří?! Tak jsem přidala hodně vody a více bujonu. Zajímalo by mě, jak to mělo být. Díky